Inicio > Noticias y Eventos > Noticias del Sector

Noticias del Sector

LED Teknolojisi LED (diodo emisor de luz) denir
 
Işık yayan flamansız lambalara LED (diodo emisor de luz) denir. Bu elemanlar çeşitli boyutlarda (1-1,9-2-2,1-3-5-10 mm vb.) Üretilirler. 2-20 mA gibi çok az bir akımla çalıştıklarından ve sarsıntılara dayanıklı olduklarından her türlü kullanımda karşımıza çıkabilir. Işık, bir yarı iletkende, P tipi madde içine enjekte edilen bir elektronun oyukla birleşmesi ya da N tipi madde içine enjekte edilen bir oyuğun elektronla birleşmesi sonucunda oluşur. Bu olaydaki temel esas, elektronların enerji kaybının, ışıma olarak ortaya çıkmasıdır. Çalışma prensipleri LED yongası üzerinden akım aktığında doğrudan foton (ışık) üreten bir yarı-iletken teknolojisine dayanır.


 
LED'ler aktif katmanın metaryel yapısına bağlı olarak görülebilir ışık tayfının belirli bir bölümünde ışık yayarlar. Başka bir deyişle tek renk ışık üretilir ve aktif katmanda kullanılan materyel LED ışığının rengini belirler. LED'lerle beyaz ışık üretmek iki yöntemle mümkündür. Bunlardan birincisi; kırmızı, yeşil ve mavi üç adet LED yongasını bir kılıf içersinde kullanarak beyaz ışığı elde etmektir. İkinci yöntem ise mavi LED yongasında üretilen ışığın bir fosfor tabakasını uyararak beyaz ışık üretilmesidir.
 
Led diyotların yapısında kullanılan galyum arsenik (GaAs), galyum arsenik fosfat (GaAsP), galyum fosfat (GaP), çinko, nitrojen vb. gibi maddelere göre ortaya çıkan ışığın rengi de farklı olmaktadır. Yani, yarı iletken içine yerleştirilen elementler ledin yaydığı ışığın rengini belirlemektedir. Asegúrese de que el ledlerin no contenga nitrogeno. Nitrojen miktarı arttırıldıça sarı olmaktadır. Kırmızı renk elde etmek için ise çinko ve oksijen kullanılmaktadır.
Led'lerin direnci dinamiktir. Yani bu direnç üzerinden geçen akıma göre değişir. Bu yüzden Led'i bir akım kaynağına doğrudan bağlarsak kısa devre olur. Bu yüzden devreye seri bir direnç bağlamak gerekir.Yüksek DC gerilimlere bağlanacak ledlere Şekil 10 da görüldüğü gibi seri olarak ön direnç bağlanır. Lede bağlanması gereken ön direncin değeri;
Rön = (Besleme gerilimi-Led gerilimi) / Led akımı (Ω)
 
R = US-Uf / I
• EE. UU.: Besleme gerilimi
• Uf: Led iletim gerilimi
• Yo: Led akımı
 
Pagina anterior: 3D LED EKRAN FARKIYLA Türkiye'de Página siguiente: PH3.72mm KİRALIK Led Ekran Dış Mekan Led Ekran
Visite HTL Centro de Productos (Teléfono: +86-13714518751)
Contáctenos
China / Sede

Teléfono: + 86-755-36626032
Mob: + 86 13714518751-

Hong Kong Subsidiario

7 / F, Mong Kok carretera
NO.33 Kowloon, Hong Kong

Email

Investigación: [email protected]
Ventas: [email protected]
Servicio: [email protected]

Copyright © 2014-2016 HTL Display Group Co., Ltd. Todos los derechos reservados.  Política de privacidad | SITMAP